نصب خانه هوشمند در کرج

نصب خانه هوشمند

مراحل هوشمند سازی ساختمان در کرج ازمشاوره تا نصب و تحویل :

در این مقاله قصد داریم به مراحل مختلف نصب تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و روال کاری آن بپردازیم.در واقع نصب تجهیزات هوشمند سازی مراحل انتهایی از این فرایند است و شما به عنوان کارفرما یا پیمانکار و مجری هوشمند سازی ساختمان قبل از رسیدن به مرحله نصب و راه‌اندازی می بایست مراحل مختلفی را طی نمایید.

ذکر این نکته نیز ضروری است که نصب تجهیزات هوشمند سازی بیسیم که امروزه بسیاری از کمپانی های تولید کننده ی تجهیزات خانه هوشمند بیسیم،درتبلیغات گسترده شان بیان می کنند که به تخصص خاصی نیاز نداشته و هر شخصی با آشنایی جزیی می تواند این تجهیزات را نصب و راه‌اندازی نماید،به عقیده نویسنده این مطلب،امری غیر واقعی و بعضا خطر آفرین است.

این تبلیغات و ساده‌سازی و ساده انگاری ها در بسیاری موارد با هدف کاهش هزینه های نصب در نظر مشتریان است تا فروش تجهیزات این قبیل شرکت ها افزایش یابد.در بیشتر موارد مخصوصا در زمانی که  تعداد وتنوع تجهیزات خانه هوشمند در یک واحد زیاد می شود،نه تنها نصب تجهیزات نیاز به آشنایی با مبانی برق دارد؛ بلکه نیاز به آشنایی با شبکه های کامپیوتری داشته ومی بایست با تنظیمات مناسب شبکه،مودم و یا اکسس پوینت بهترین امکان با کمترین اختلال را در اختیار کاربران قرار دهند.

با توجه به مطالب ذکر شده مطالب پیش رو با فرض این مطلب درج شده است که کار هوشمند سازی ساختمان توسط پیمانکار و یا مجری ذیصلاح این حوزه انجام پذیرد.

1-شناخت نیاز های هوشمند سازی:

گام اول در هوشمند سازی ساختمان شناخت نیازها است بدین معنا که چه تجهیزاتی نیاز به هوشمند سازی دارند از جمله روشنایی هوشمند سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند و غیره در این مرحله باید با جلسات متعدد و مشاوره به کارفرما با توجه به نیازهای ایشان پیشنهادات ارائه گردد تابه بهترین مدل جهت رفع نیازهای کارفرما رسید و همین طور به نیازهایی که ممکن است ایجاد گردد نیز توجه کرد.

2-تصمیم گیری جهت نوع هوشمند سازی (بیسیم و یا سیمی)

قسمت دوم راجع به استفاده از سیستم هوشمند سیمی و یا بی سیم وپروتکل مربوطه می باشد. با توجه به اطلاعات مرحله اول و بررسی نیازها و همچنین  این که ساختمان در چه وضعیتی است از جمله در مرحله بازسازی؟ ساخت؟ و یا فقط تغییر کلید ها و اضافه شدن تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و با در نظر گرفتن محدودیت ها در میزان بودجه از طرف کارفرما بهترین تصمیم اتخاذ گردد.

اگر بخواهیم مقایسه‌ای کلی راجع به هزینه ها در سیستم هوشمند سیمی و بیسیم ارائه دهیم برخلاف نظر عامه ، با در نظر گرفتن آپشن های یکسان و نصب مودم روتر و اکسس پوینت های مناسب و استاندارد تنها هزینه های اضافه شده در این حالت هزینه سیم مصرفی و تابلو می باشد که این هزینه در صورت طراحی درست و اصولی 10 الی 15 درصد از سیم کشی معمولی بیشتر خواهد شد.

3-تهیه لیست تجهیزات مورد نیاز جهت هوشمند سازی

پس از مشخص شدن نوع سیستم هوشمند و نیازهای کارفرما می بایست لیست تجهیزات یا LOM  تهیه گردد.این لیست شامل کلید ها، رله ها ، منابع تغذیه، قطعات پردازشگر و دیگر قطعاتی است که با توجه به خواسته ها و طرح تهیه می گردد.پس از این مرحله و عقد قرارداد عملا کار اصلی عملی هوشمند سازی ساختمان آغاز می گردد.

4-تهیه نقشه سیستم هوشمند ساختمان

مرحله تهیه نقشه سیستم هوشمند ساختمان یکی از مهم‌ترین مراحل کاری هوشمند سازی می باشد زیرا نقشه و دستور کار برای ایجاد زیرساخت مناسب حتی در مواردی که صرفا قصد ایجاد زیرساخت می باشد بسیار مهم و حیاتی است. طراحی نقشه های سیستم هوشمند ساختمان می بایست با نظر  طراح معماری و برق انجام پذیرد همینطور در تهیه این نقشه ها می بایست قوانین و مقررات مبحث  ۱۳مقررات ملی ساختمان و نشریه ۱۱۰ و دیگر قوانین مربوطه رعایت گردد.

5-شروع بستر سازی(ایجاد زیرساخت)

پس از تهیه نقشه های مربوطه نوبت به اجرای زیرساخت جهت سیستم هوشمند میرسد.حال سوال اینجاست اگر سیستم هوشمند بیسیم انتخاب شده باشد ایجاد زیرساخت به چه معنا است؟

در سیستم هوشمند بیسیم هم زیرساخت یسیار مهم است از جمله بهترین محل قرارگیری کلید ها و فواصل آنها با اکسس پوینت و موارد این چنین و یا حتی در برخی از پروژه های ساخته شده و تکمیل شده کلیدهای تک پل و دوپل در کنار یکدیگر کار شده است و مناسب تر است که که این دو کلید تبدیل به یک کلید سه پل هوشمند شود تا کارایی و زیبایی دو چندان گردد.

س در این مورد بسیار پیش پا افتاده نیز طراحی و آماده‌سازی زیرساخت ها بسیار حیاتی است.برای پروژه ای که در حال ساخت می باشد و می خواهیم  سیستم هوشمند اجرا کنیم  می بایست جلسه ای با مجری برق در محل پروژه ترتیب داده شود و نقشه سیستم هوشمند به صورت کامل توضیح داده شده و طی صورتجلسه نقشه ها به کارفرما و مجری برق پروژه تحویل گردد.

بعد از این مرحله با هماهنگی مجری برق در فواصل زمانی معین نظارت بر اجرای دقیق سیم کشی و اجرای زیرساخت سیستم هوشمند  همانند نقشه ها توسط پیمانکار سیستم هوشمند انجام می گردد. این پروسه تا پایان مرحله سیم کشی ادامه خواهد یافت.

6-شروع نصب تجهیزات هوشمند سازی

نصب تجهیزات هوشمند زمانی آغاز می گردد که سیم کشی ساختمان تکمیل شده و  برق ورودی به تابلوی اصلی متصل شود.شین نول و ارت توسط مجری برق در تابلو نصب گردد و اتصالات آن انجام گرفته، مینیاتوری های مربوط  در محل مشخص شده قرار گرفته باشند  و تجهیزات اولیه روشنایی مثل هالوژن ها و روشنایی ها نصب شده باشند.

اگر در سیستم هوشمند کنترل تجهیزاتی مانند فن کویل هانیز در نظر گرفته شده باشد لازمه نصب ترموستات های هوشمند و فرمان فن کویل ها ،نصب فن کویل ها توسط پیمانکار مربوطه می باشد و بطور کلی هر تجهیزی که قصد هوشمند سازی آنرا داشته ایم می بایست ابتدا بصورت کامل توسط پیمانکار مربوطه نصب و راه‌اندازی شده وسپس توسط پیمانکار سیستم هوشمند به سیستم هوشمند متصل می گردد. پس از تکمیل این مراحل پیمانکار سیستم هوشمند موظف است تجهیزات را طبق قرارداد نصب و تست نمایند.

7-برنامه ریزی تجهیزات و تحویل

برنامه ریزی و یا در اصطلاح پروگرام کردن تجهیزات سیستم هوشمند می‌تواند یک سیستم را کارا و یا کاملاً غیر کاربردی نماید که این امر بستگی مستقیم به دانش و تجربه پیمانکار سیستم هوشمند  دارد. تنظیمات نرم افزاری سیستم هوشمند در پایان کار در دو قسمت انجام می گیرد.

یک قسمت مربوط به به برنامه ریزی برای راه‌اندازی تجهیزات سیستم هوشمند مانند کلید ها رله ها پنل های لمسی و غیره می باشد و مرحله دیگر مربوط به برنامه ریزی و تنظیم و راه‌اندازی نرم‌افزار گوشی و یا تبلت می باشد که البته تحویل نهایی نرم‌افزار گوشی موبایل بر روی گوشی موبایل مصرف کننده نهایی انجام گردد زیرا در بسیاری موارد سازنده ساختمان مصرف کننده نهایی نیست و فقط کار بصورت موقتی و ابتدایی به ایشان تحویل می گردد.


09125874079 📞

بازدیدها: 8

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *